Trefzekere Vardy nadert record Van Nistelrooy

1 november 2015, 10:54

Jaren speelde Jamie Vardy in de lagere niveaus van het Engelse voetbal, maar op 28-jarige leeftijd breekt hij volledig door in de Premier League. Tegen West Bromwich Albion was de aanvaller van Leicester City opnieuw trefzeker, met zijn elfde goal van het seizoen bezorgde hij zijn ploeg een 2-3 zege. Leicester handhaafde zich daardoor in de top van de ranglijst. Het staat derde, achter Man City en Arsenal.

Opmerkelijk is vooral dat Vardy nu al acht wedstrijden op rij gescoord heeft in de Premier League. Een exceptionele prestatie, die in het verleden alleen overtroffen werd door Ruud van Nistelrooy. In dienst van Manchester United scoorde Van Nistelrooy in 2003 in tien opeenvolgende competitieduels. Als Vardy dit record wil evenaren, moet hij de komende weken scoren tegen Watford (thuis) en Newcastle United (uit).

In het seizoen 2011/2012 speelde Vardy nog voor Fleetwood Town in de Conference Premier, het vijfde niveau in Engeland. Pas vorig seizoen debuteerde hij in de Premier League, hij scoorde toen vijf keer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen