Feyenoord krijgt aartsrivaal niet nogmaals op de knieën

8 november 2015, 16:30

Het is Feyenoord niet gelukt om Ajax voor de tweede keer binnen anderhalve week te verslaan. In de Kuip eindigde de meeslepende klassieker in de Eredivisie tussen beide aartsrivalen zondag in een 1-1 gelijkspel. Sven van Beek zette de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong, met een van richting veranderd schot zorgde Ajax-aanvoerder Davy Klaassen na de pauze voor de gelijkmaker.

Het was, op papier, een kopie van de wedstrijd van anderhalve week geleden. Weer Feyenoord tegen Ajax, weer in de Kuip. Maar daar hield de vergelijking tussen beide duels meteen bij op. Deze editie van de klassieker was compleet anders dan de vorige. In het wat fletse bekerduel was de eerste helft voor Ajax en de tweede voor Feyenoord, ditmaal was het andersom. En flets was de wedstrijd nu zeker niet, integendeel.

De 1-0 van Feyenoord was verdiend en had al eerder op het scorebord kunnen komen. De eerste echt grote kans van de wedstrijd was namelijk voor Eljero Elia, maar hij kreeg de bal na een heerlijk tikje van Vilhena niet langs Ajax-keeper Jasper Cillessen.

Maar hoewel het doelpunt zelf dus niet onomstreden was, viel er op basis van het spelbeeld in de tweede helft weinig aan te merken op de Amsterdamse gelijkmaker. Ajax vond, met Klaassen op het middenveld, een antwoord op het spel van Feyenoord en trok het initiatief naar zich toe. Veelzeggend was dat de thuisploeg, na rust, tot de 79ste minuut niet één schot op doel meer wist te lossen.

Toch had het in die 79ste minuut meteen raak kunnen zijn, invaller Colin Kazim-Richards kreeg alleen voor Cillessen een enorme kans om zichzelf onsterfelijk te maken in Rotterdam-Zuid. De Turk, in het veld gekomen voor de onzichtbare Michiel Kramer, kreeg de bal echter niet langs de doelman. 

Dit bleek het startsein voor een Rotterdams slotoffensief, maar in tegenstelling tot anderhalve week geleden bleef een laat doelpunt uit. Het bleef 1-1, een resultaat waar vooral Ajax tevreden over kan zijn. De ploeg van coach Frank de Boer behoudt de leiding in de Eredivisie en zijn voorsprong van drie punten op Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen