Van Bronckhorst kritisch over keuzes arbitrage

Jw
8 november 2015, 18:21

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst wilde het niet als excuus gebruiken, maar was na afloop niet te spreken over de arbitrage in de klassieker. De coach van de Rotterdammers kon de keuzes van Bas Nijhuis en diens assistenten niet zo goed volgen.

Ajax kwam in de tweede helft op gelijke hoogte, nadat er niet werd gefloten, ondanks dat de bal wel degelijk over de zijlijn was geweest. "Op bepaalde momenten waren de keuzes van de scheidsrechter onverklaarbaar: een bal uit, een tweede gele kaart. Ik ga er niet te veel over zeggen. Ik laat het aan jullie om het al dan niet eens te zijn met de beslissingen", was Van Bronckhrost bij FOX Sports kritisch, maar tegelijkertijd op zijn hoede voor te gewaagde uitspraken over de leiding.

Als voorbeeld noemde Van Bronckhorst de overtreding van Davy Klaassen, die het shirt van Marko Vejinovic vasthield, maar met geel op zak mocht blijven staan. "Volgens mij is trekken aan een shirt een gele kaart, of het nou de eerste of de tweede is. Kennelijk vonden ze het te zwaar voor een tweede gele kaart. Hij moet voor beide kanten zo fluiten. Er zijn momenten waarop-ie dat niet heeft gedaan."

Op basis van het spelbeeld vond Van Bronckhorst dat Feyenoord eigenlijk had moeten winnen, al zag de oefenmeester ook dat Ajax opkrabbelde in de tweede helft. "Er had wel meer ingezeten. We kwamen verdiend op 1-0, maar in de tweede helft kantelde de wedstrijd bij momenten en kwam Ajax terug in de wedstrijd. Daarna creëerden we nog wel een paar kansjes en moesten we wachten op het moment dat-ie net goed zou vallen."

Ook Ajax-trainer Frank de Boer gaf na afloop van de topper aan de leiding eveneens niet onberispelijk te vinden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen