Cruijff: "Huidig probleem door slecht technisch beleid"

Ger
9 november 2015, 08:31

Johan Cruijff maakt zich zorgen over de beroerde resultaten van de Nederlandse ploegen in Europees verband. Volgens de oud-topvoetballer wijzen de belabberde cijfers uit dat het technische beleid jarenlang verkeerd is geweest. Hij meent dat de top-drie van Nederland het voortouw moet nemen bij de wederopstanding.

"Het maakt duidelijk dat het huidige probleem een product is van slecht technisch beleid", stelt Cruijff vast in zijn column in De Telegraaf. "Dan heb ik het dus over passen en aannemen van de bal, controle, positiespel, aanbieden, te veel om op te noemen. Als eerste stap zou ik de video van Bayern München-Arsenal als voorbeeld willen nemen. En goed kijken hoe de Duitsers het middenveld hebben bezet en hoe effectief de passing over acht meter is."

"Daarom ben ik ook zo kritisch richting Ajax. Simpelweg, omdat de club qua voetbal leidend is in Nederland. Met Feyenoord en PSV. Als die drie functioneren, dan functioneert de rest ook. Dus moet juist bij die clubs de basis goed zijn. Wat dat betreft spreken de uitvoering en resultaten in Europa boekdelen. Bij de meeste wedstrijden kom je in de problemen, simpelweg omdat ons talent daar technisch, tactisch, fysiek en mentaal onvoldoende op voorbereid is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen