'Jonk moet weg bij Ajax, commotie om Overmars'

10 november 2015, 07:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax lijkt op de drempel van een volgende bestuurlijke crisis te staan. Op dezelfde dag melden De Telegraaf en De Volkskrant, onafhankelijk van elkaar, problemen rond twee belangrijke pionnen bij de Amsterdamse club. Zo zou Wim Jonk moeten vertrekken en is er commotie ontstaan rond Marc Overmars.

Jonk, de hoofd opleidingen van Ajax, zat maandag op De Toekomst rond de tafel met Dolf Collee en Edwin van der Sar. De voormalig middenvelder zou daarbij te horen hebben gekregen dat er geen toekomst meer voor hem is, onder meer omdat hij weigert aan te schuiven bij het wekelijkse overleg van het Technisch Hart van de club. Dit vormt Jonk met directeur spelersbeleid Marc Overmars, trainer Frank de Boer en assistent-trainer Dennis Bergkamp. Jonk zou de vergaderingen mijden omdat hij niet tevreden is over de manier waarop het plan-Cruijff zou worden uitgevoerd. De Volendammer geldt als grootste vertrouweling van Cruijff bij Ajax.

Los van het verhaal-Jonk in De Telegraaf, meldt De Volkskrant dat er problemen zijn rond Overmars. Hij zou 'onetisch hebben gehandeld' door de inrichting van de nieuwe school op jeugdcomplex De Toekomst aan het bedrijf van zijn zwager te gunnen. Naar verluidt hebben medewerkers van de club hierover geklaagd bij de raad van commissarissen van de club, maar was dit orgaan niet op de hoogte van de werkwijze van Overmars. Zelf laat de oud-aanvaller weten dat hij het betreffende bedrijf alleen aangedragen heeft bij de andere bestuursleden. Dit zijn Jeroen Slop, Edwin van der Sar en de inmiddels opgestapte Michael Kinsbergen. "Daarna heb ik er niets mee te maken gehad, het was aan anderen om te besluiten wie het zou worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen