Minister Schippers aanwezig bij Duitsland-Nederland

Jw
15 november 2015, 19:54   Bijgewerkt: 15 november 2015, 21:10

Minister Edith Schippers van Sport reist dinsdag af naar Hannover om de oefeninterland tussen Duitsland en Nederland te bekijken. Zij volgt daarmee het voorbeeld van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, die ook aanwezig zal zijn bij de wedstrijd. 

Merkel neemt zelfs de voltallige ministersploeg mee naar Hannover. Dat doet Nederland niet, maar Schippers zal zich namens haar regering wel vertegenwoordigen. De Duitse en Nederlandse bestuurders willen daarmee een signaal afgeven na de terroristische aanslagen in Parijs. "Deze wedstrijd is door de aanslagen in Parijs meer dan alleen maar een oefeninterland", legt Schippers uit. "We zullen laten zien dat wij doorgaan met onze vrije manier van leven."

Het was tot vandaag nog onzeker of de interland tussen Duitsland en Nederland door zou gaan. De Duitsers namen het vrijdag op tegen Frankrijk, waar drie zelfmoordterroristen zich bij het stadion in Parijs opbliezen. Ook in andere delen van de stad werden bloedige aanslagen gepleegd. Vanwege de veiligheid brachten de spelers van Duitsland en Frankrijk de nacht door in het stadion. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen