Dreigingsniveau in Nederlandse stadions niet omhoog

Ger
17 november 2015, 14:37

Uit angst voor terroristische aanslagen werd de oefeninterland tussen België en Spanje in Brussel maandagavond laat van het programma gehaald. In Nederland zullen de voetbalduels deze week wel doorgaan. Voorlopig zijn er volgens de KNVB geen signalen dat het dreigingsniveau in de Nederlandse stadions is veranderd.

"Voor nu geldt er landelijk dan ook geen verscherpt veiligheidsregime. Mochten er specifieke signalen zijn, dan zullen de inlichtingendiensten dat delen met de burgemeester van de betreffende speelstad", aldus de KNVB tegen het ANP. In Parijs bliezen afgelopen vrijdag zelfmoordterroristen zich op bij het Stade de France, waar Frankrijk en Duitsland tegen elkaar oefenden. In andere delen van de wereldstad vonden diezelfde avond eveneens aanslagen plaats, waarbij vele dodelijke slachtoffers vielen te betreuren.

De KNVB heeft Nederlandse clubs na de aanslagen in Parijs extra aanbevolen te letten op het afsteken van vuurwerk door supporters tijdens de komende competitieduels. "Het afsteken daarvan brengt sowieso risico's met zich mee, maar voor nu kan het ook associaties met de aanslagen veroorzaken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen