Blatter en Platini vangen bot en blijven geschorst

18 november 2015, 12:56

Een flinke tegenvaller voor Sepp Blatter en met name Michel Platini: de voorlopige schorsingen die beide bestuurders opgelegd hebben gekregen, blijven staan. Blatter en Platini hadden beroep aangetekend tegen de sanctie, maar dat is verworpen door de beroepscommissie van de FIFA.

Blatter en Platini, de voorzitters van respectievelijk de FIFA en UEFA, werden onlangs door de ethische commissie van de wereldvoetbalbond op non-actief gesteld. De aanleiding hiervoor was een dubieuze betaling, in het verleden door Blatter uitgekeerd aan Platini. De Zwitser en de Fransman werden voorlopig geschorst, maar konden zich niet vinden in deze sanctie en stapten naar de beroepscommissie. Dit orgaan, dat onder leiding staat van Larry Mussenden, besloot woensdag om het protest van Blatter en Platini af te wijzen. 

Door het besluit van de beroepscommissie mogen beide bestuurders tot nader orde geen voetbalgerelateerde activiteiten uitvoeren. Dat is met name voor Platini bijzonder slecht nieuws, want hij wil in februari een gooi doen naar het voorzitterschap van de FIFA. Blijft hij geschorst, dan kan hij naar deze post fluiten.

Als Blatter en Platini dat willen, kunnen ze hun schorsing nu alleen nog aanvechten bij het CAS.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen