Oranje-fan vertelt: "Politie bleef kalm en gaf goede orders"

18 november 2015, 14:09

Voor supporters van het Nederlands elftal was het dinsdagavond in Hannover even flink schrikken. Terwijl de meeste fans op weg naar de HDI Arena waren om daar een mooie voetbalwedstrijd te bekijken, werd duidelijk dat het duel wegens terreurdreiging werd afgelast. Op OnsOranje.nl doen fans hun verhaal.

Oranje-supporter René van Langen laat weten dat alles, ondanks de commotie, redelijk vlekkeloos verliep: "Ondanks dat je overal sirenes hoorde en politie zag, bleef iedereen kalm. De politie bleef kalm en gaf goede en duidelijke orders. Ik denk dat we ongeveer een kwartier op de stoep hebben gewacht. Daarna zijn we opgevangen in een kantoorpand waar we koffie en wat fris kregen. Vervolgens konden na ongeveer anderhalf uur wachten weer met de bus terug naar Nederland. Rond drie uur was ik thuis", legt hij uit.

Ook Saskia Rozendaal vertelt wat er gebeurde toen het nieuws over de afgelastig doorkwam. Ze is zeer te spreken over de manier waarop de KNVB met de situatie omging. "Ze gaven al heel snel aan dat iedereen bij de bus moest blijven. Toen het definitieve bericht kwam dat de wedstrijd was afgelast, bleven zij ook erg rustig. Hierdoor was er bij niemand paniek. Ook de manier waarop iedereen terug kon, vanuit een naastgelegen gebouw, naar het hotel of zijn auto was goed geregeld. Er kwamen al snel busjes en taxi's. Ik merkte dat er bij het thuisfront meer onrust was dan bij ons. Ik werd voortdurend gebeld en geappt met de vraag waar we waren en hoe het met ons was. Ik kon ze al snel geruststellen dat we op een veilige plek waren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen