Prins Ali wil dat Rusland en Qatar WK-gastheer blijven

19 november 2015, 09:24

Als Prins Ali Bin Al Hussein verkozen wordt tot nieuwe voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, kunnen Rusland en Qatar opgelucht ademhalen. De prins heeft geen enkele intentie om één van beide landen de WK-organisatie af te nemen. Rusland is in 2018 gastheer van het WK, Qatar vier jaar later.

Beide toernooien zijn zeer omstreden, met name vanwege de manier waarop de toewijzing plaatsgevonden heeft. Bovendien ligt Qatar onder vuur omdat werknemers uit andere landen onder barre omstandigheden aan de faciliteiten moeten werken. Hierbij zijn al meerdere mensen overleden. Het WK in Qatar moet plaatsvinden in de maanden november en december, omdat het in juni en juli veel te warm is om te voetballen.

Ondanks alle negatieve berichten ziet Prins Ali het wel zitten om naar Rusland en Qatar te gaan. "Wat mij betreft steunen en accepteren we de wereldkampioenschappen in Rusland en Qatar", citeert ESPN de Jordaniër. "Maar duidelijk is dat er nog een hoop stappen in de juiste richting gezet moeten worden. Ieder land in de wereld heeft het recht om het WK te organiseren, maar fundamentele zaken als de mensenrechten moeten in acht genomen worden. Er wordt gezegd dat dit gebeurt, het is aan FIFA om daarop toe te zien."

Prins Ali is één van de kandidaten om Sepp Blatter op te volgen als voorzitter van de FIFA.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen