Higuaín loodst Napoli via Internazionale naar koppositie

30 november 2015, 23:08   Bijgewerkt: 30 november 2015, 23:27

Napoli is de nieuwe koploper van de Serie A. Het heerlijke toetje van de veertiende speelronde in de Italiaanse competitie tussen de ploeg uit Napels en Internazionale eindigde in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. Grote man in het Stadio San Paolo was Napoli-spits Gonzalo Higuaín, die met zijn twee treffers de basis legde voor de overwinning van Napoli. De ploeg van Maurizio Sarri staat door de zege nu bovenaan, terwijl Inter zakt naar plek twee.

Zodoende deelde de ploeg van Sarri al snel een dreun uit aan de formatie uit Milaan, die net als Napoli voor vandaag slechts één competitieduel verloor. Inter begon de topwedstrijd als koploper, maar werd in de eerste helft overvleugeld door de energieke thuisploeg. Napoli speelde uitstekend en had verreweg het meeste balbezit. Toen Inter-verdediger Yuto Nagatomo in de 45ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg voor een late tackle bij de zijlijn, werd duidelijk dat Inter in de tweede helft voor een monsterklus kwam te staan.

Het tiental van Inter vocht voor haar laatste kans en was in extremis daarna nog dicht bij de gelijkmaker. De ploeg raakte in een bizarre slotfase in de 94ste minuut twee keer de paal. Invaller Stevan Jovetic zag zijn kopbal tegen de paal ketsen, waarna verdediger Miranda in de nastoot ook met een kopbal het houtwerk raakte. Zodoende kwam Napoli in de slotminuten nog even goed weg, maar over negentig minuten moet gezegd dat de zege voor de thuisploeg terecht is. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen