Van Marwijk vindt nieuw contract Van Oostveen vreemd

Jw
1 december 2015, 19:33

De beslissing van de KNVB om langer door te gaan met voorzitter Bert van Oostveen heeft tot verbazing geleid bij oud-bondscoach Bert van Marwijk. De inmiddels 63-jarige trainer vindt het een 'opmerkelijk' verhaal. Van Oostveen tekende een nieuw contract bij de bond tot 2019. 

Van Marwijk, die Oranje in 2010 naar de finale van het WK leidde, vindt dat er op deze manier geen verantwoordelijkheid wordt genomen voor de teleurstellende resultaten van Oranje. "Ik vind het besluit moeilijk te begrijpen, moeilijk te bevatten ook. In het bedrijfsleven zou er denk ik anders zijn besloten. Want het beleid van de afgelopen jaren is niet heel duidelijk geweest, eerder onduidelijk", zegt Van Marwijk, momenteel bondscoach van Saudi-Arabië, in gesprek met Voetbal International

Van Marwijk vindt dat de KNVB in de persoon van Guus Hiddink voor de verkeerde opvolger van Louis van Gaal heeft gekozen. "Het gebeurt niet vaak dat een trainer als Ronald Koeman zich openlijk aanbiedt als bondscoach. Het bestuur, met Van Oostveen als eindverantwoordelijke, is echter een andere weg ingeslagen. En nu blijkt wel dat die weg de verkeerde is gebleken."

De Raad van Commissarissen van de KNVB gaf vandaag aan dat Bert van Oostveen 'veel betekent' voor het Nederlandse voetbal. Het missen van het EK 2016 speelde mee in de evaluatie, maar de bond vindt Van Oostveen 'de juiste man op de juiste plek'. Ook die uitspraak begrijpt Van Marwijk niet. "Het zal misschien ook moeilijk zijn om een goede vervanger te vinden voor die positie. Ik denk wel dat die te vinden is, al heb ik ook niet direct wat namen paraat, maar ik denk niet dat je iemand op zijn positie moet laten zitten omdat er nog geen vervanger klaar staat. Je moet iemand beoordelen op zijn functioneren. En daar is de rvc waarschijnlijk tevreden over. Maar ik deel die mening niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen