Sparta toont veerkracht in kraker tegen FC Volendam

4 december 2015, 22:15   Bijgewerkt: 5 december 2015, 01:03

Sparta Rotterdam heeft de Jupiler League-kraker tegen FC Volendam gewonnen. De Rotterdammers kwamen vrijdag op het eigen Kasteel op een 0-1 achterstand, maar wonnen door drie doelpunten in de laatste twintig minuten uiteindelijk met 3-1. Koploper Sparta heeft nu een marge van vijf punten naar de eerste concurrent.

Soufiane Laghmouchi bracht FC Volendam na drie minuten in de tweede helft aan de leiding op Het Kasteel. Paco van Moorsel herstelde in de 71ste minuut het evenwicht voor Sparta, dat door twee late treffers van Thomas Verhaar toch nog de winst naar zich toetrok. De aanvaller scoorde in de 87ste minuut uit een vrije trap en benutte in de extra tijd een penalty.

Sparta komt door de winst op 36 punten uit zestien wedstrijden. De voorsprong op de nummer twee bedraagt vijf punten. Dat is sinds vanavond VVV Venlo. De Limburgers hadden op bezoek bij provinciegenoot Fortuna Sittard een gemakkelijke avond. Door goals van Dennis Dengering (eigen doelpunt), Vito van Crooij, Gianluca Nijholt en Ralf Seuntjens (2) werd het 0-5 voor VVV, dat FC Volendam en FC Eindhoven voorbij ging.

FC Eindhoven ging met 2-1 onderuit bij Achilles '29. Jinty Caenepeel maakte in de 74ste minuut namens Eindhoven de openingstreffer van Kurad Sürmeli ongedaan, maar vijf minuten later bezorgde Freek Thoone Achilles '29 alsnog de winst. FC Eindhoven en FC Volendam hebben beide dertig punten, eerstgenoemde club speelde wel een wedstrijd meer. NAC Breda kan maandag op gelijke hoogte komen met Eindhoven en Volendam. De Brabanders gaan dan op visite bij Jong PSV.

Go Ahead Eagles bezet met 28 punten de vijfde plaats. De ploeg uit Deventer speelde voor eigen publiek op de valreep gelijk tegen Helmond Sport: 1-1. Leon de Kogel benutte in de vierde minuut van de extra tijd een strafschop voor de degradant, die haar laatste drie competitieduels had verloren. Aleksandar Bjelica had Helmond Sport op slag van rust op 0-1 gezet.

Jong Ajax zegevierde met 3-5 bij RKC Waalwijk, al gaven de Amsterdamse talenten wel bijna een 0-4 voorsprong uit handen. Met een hattrick in een tijdsbestek van dertien minuten, tussen de 61ste en 74ste minuut, verkleinde Rigino Cicilia de achterstand van RKC van 0-4 tot 3-4. Zakaria El Azzouzi maakte met een doelpunt in de tachtigste minuut aan alle spanning een einde.

Hekkensluiter Almere City FC speelde in de eerste wedstrijd sinds het ontslag van trainer Maarten Stekelenburg gelijk. Met Marco Heering in de dug-out werd het thuis, hoewel de Flevolandse club in het laatste kwartier een man minder had nadat Mitchell Burgzorg zijn tweede gele kaart had gekregen, 1-1 tegen FC Den Bosch. De eindstand was al binnen 25 minuten bereikt, door toedoen van Arda Havar (0-1, Den Bosch) en Jason Oost (1-1, Almere City FC).

FC Emmen verloor op eigen veld met 2-3 van MVV; Telstar en FC Oss hielden elkaar op 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen