België ontkent: "Onze kandidatuur was gezond"

12 december 2015, 11:19

Volgens De Volkskrant hebben Nederland en België in 2009 zo'n tienduizend euro betaald aan een Afrikaanse stemmenronselaar om het WK van 2018 naar de Lage Landen te halen. Volgens Alain Courtios, voormalig secretaris-generaal van de Belgische voetbalbond, is het bid echter correct verlopen. "Uit onderzoek van de FIFA is gebleken dat onze kandidatuur gezond was. We hebben niets verkeerd gedaan", stelt de oud-bestuurder.

Nederland en België zouden geld betaald hebben aan Afrikaan Amadou Diallo. "Ik betwijfel of we Diallo betaald hebben, ik kan het me niet herinneren. Het enige wat hij gedaan heeft, is een ontmoeting met Mohamed Bin Hamman georganiseerd", zegt Courtios in Het Laatste Nieuws. Diallo was de rechterhand van Bin Hamman, het voormalig bestuurslid van de FIFA die in 2012 levenslang werd geschorst voor omkoping.

De KBVB geeft wel toe dat er tienduizend euro betaald is aan Diallo, maar niet om stemmen te kopen. "Hij werd betaald als vergoeding voor reiskosten en gepresenteerd lobbywerk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen