UEFA selecteert scheidsrechter Kuipers voor Euro 2016

15 december 2015, 12:38   Bijgewerkt: 15 december 2015, 13:04

In de persoon van scheidsrechter Björn Kuipers is er komende zomer toch een Nederlander actief op het EK in Frankrijk, zo heeft de KNVB dinsdag bekendgemaakt. De 42-jarige arbiter uit Oldenzaal was er ook al bij op Euro 2012 in Polen en Oekraïne en het WK 2014 in Brazilië. De assistenten van Kuipers op het EK 2016 worden in een later stadium aangewezen.

"Het is een eer geselecteerd te worden voor zo'n groot toernooi", aldus een trotse Kuipers op de KNVB-website. "Je weet dat er aan het einde van het seizoen een EK aankomt en daar hoop je natuurlijk bij te zijn. Toen ik vanochtend het goede nieuws ontving, was dat een bijzonder moment. Ik hoop dat mijn vaste assistenten ook worden geselecteerd, zodat we als één team in Frankrijk kunnen presteren. De aanstelling is ook een compliment voor degenen die dicht bij mij staan en mij al jaren ondersteunen. Vandaag gaan we ervan genieten, morgen gaat de knop om en ligt de focus volledig op de bekerwedstrijd Heracles Almelo - PSV. Ik wil een goed seizoen draaien om vervolgens volledig scherp en fit aan het EK te beginnen."

Kuipers is de eerste Nederlandse scheidsrechter met twee EK's achter zijn naam. Charles Corver (1980), Jan Keizer (1984), Bep Thomas (1988), John Blankenstein (1992), Mario van der Ende (1996), Dick Jol (2000) en Pieter Vink (2008) mochten in het verleden één keer naar een Europese titelstrijd.

Scheidsrechters Martin Atkinson (Eng), Felix Brych (Dui), Cüneyt Çakir (Tur), Mark Clattenburg (Eng), William Collum (Sch), Jonas Eriksson (Zwe), Ovidiu Hategan (Roe), Sergey Karasev (Rus), Viktor Kassai (Hon), Pavel Královec (Tsj), Szymon Marciniak (Pol), Milorad Mazic (Ser), Svein Moen (Noo), Nicola Rizzoli (It), Damir Skomina (Slo), Clément Turpin (Fra) en Carlos Velasco Carballo (Spa) gaan ook naar het EK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen