Blind: "Oranje moet kwetsbaarheden camoufleren"

Ger
25 december 2015, 11:05

Danny Blind wist zich met Oranje niet te plaatsen voor het EK van 2016, maar desondanks gaat de bondscoach met goede moed het nieuwe jaar in. De opvolger van Guus Hiddink heeft voor het Nederlands elftal nieuwe doelen in zijn hoofd.

"We moeten met Oranje weer een team worden", aldus Blind tegenover Voetbal International. "We moeten zorgen dat we onze kwetsbaarheden kunnen camoufleren door als eenheid sterk te zijn. Dat begint buiten het veld en het moet zich uiten binnen het veld. Met alle taken en verantwoordelijkheden en het gedrag dat daarbij hoort. We zullen het echt met zijn allen moeten doen."

De keuzeheer voorziet een zware WK-kwalificatiereeks. "Gezien onze huidige status is Frankrijk de favoriet in onze poule. Wij zijn de gedoodverfde nummer twee, maar we moeten onze positie in het internationale voetbal opnieuw bepalen." Blind wil in aanloop naar de eerste wedstrijden af van de discussies over de Hollandse School. "We moeten vooral realistisch zijn. En dan wordt het nog moeilijk genoeg om het WK te halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen