Tottenham derde na rood Aké, Stoke wint knotsgek duel

28 december 2015, 17:56   Bijgewerkt: 28 december 2015, 18:43

Het klapstuk van de negentiende speelronde is natuurlijk de kraker tussen Manchester United en Chelsea, maar ook vanmiddag zijn er al fraaie potjes afgewerkt in de Premier League. Zo deed Tottenham Hotspur uitstekende zaken in de top van het klassement, door het hoog geklasseerde Watford FC met 1-2 te kloppen. The Spurs staan daardoor nu derde. Bij de thuisploeg kreeg Nathan Aké een rode kaart. Stoke City trok in het knotsgekke duel met Everton aan het langste eind, omdat Marko Arnautovic in extremis een strafschop verzilverde: 3-4.

Ake, die terugkeerde in de basisploeg, kreeg de rode kaart na een uur spelen. De linksachter maaide Erik Lamela, die Tottenham in de zeventiende minuut op voorsprong had gezet, hard onderuit met een gevaarlijke tackle. De scheidsrechter kon dan ook niets anders doen dan de Nederlander naar de kleedkamer sturen. Op dat moment stond het 1-1, omdat Odion Ighalo de treffer van Lamela in de 41ste minuut ongedaan had gemaakt. Het was voor de aanvaller van Watford alweer de veertiende treffer van dit Premier League-seizoen.

Tottenham wist dat het bij een zege de derde plaats over zou nemen van Manchester City, maar slaagde er niet in het tiental van Watford pijn te doen. De thuisploeg was zelfs de betere ploeg en kreeg kansen op de 2-1. Uiteindelijk viel de treffer aan de andere kant, door een schitterende actie van invaller Heung-Min Son. De Tottenham-middenvelder passeerde keeper Gomes met een prachtige hakbal in blessuretijd. Dat was zuur voor Watford, aangezien de thuisploeg een minuut daarvoor nog een enorme kans onbenut liet. Bij Tottenham zal niemand zich daar echter nog druk om maken, aangezien de Londenaren nu op een keurige derde positie staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen