Real Madrid in beroep tegen 'zeer onacceptabele straf'

14 januari 2016, 18:25

Real Madrid legt zich niet neer bij het transferverbod dat het eerder op de dag opgelegd heeft gekregen van de FIFA naar aanleiding van het aantrekken van minderjarige spelers. De Spaanse topclub, die ook een boete van 329.000 euro moet betalen, noemt de straf 'zeer onacceptabel' en gaat dan ook in beroep.

"Buitenlandse spelers onder de 18 jaar zouden we niet hebben ingeschreven bij de Spaanse voetbalbond. Dat is absoluut niet waar. Alle spelers die voor één van onze jeugdploegen hebben gespeeld, zijn op 17 april 2015 aangemeld bij de bond en de FIFA. Dat is ook in de documenten terug te vinden", weerlegt Real de aantijgingen van de FIFA op de clubwebsite.

Ook heeft Real zich volgens de FIFA niet aan de regels gehouden bij het aantrekken van jeugdspelers. "Dat klopt evenmin. Real heeft zich hierbij altijd aan de regels van de FIFA gehouden", vervolgt De Koninklijke. De club spreekt eveneens tegen dat het de Spaanse voetbalbond niet voldoende geïnformeerd zou hebben over de status van een aantal jeugdspelers. "We gaan deze zeer onacceptabele straf dan ook bij alle mogelijke sportieve instanties aanvechten", besluit Real.

Real mag van de FIFA komende zomer en in de daaropvolgende winter geen nieuwe spelers vastleggen. Daarnaast kreeg het een boete van 329.000 euro opgelegd. Stadgenoot Atlético Madrid werd om dezelfde reden bestraft door de mondiale voetbalbond. Die club mag eveneens de komende twee transferperioden geen nieuwe voetballers inlijven en ontving zelfs een geldstraf van 829.000 euro. Ook Atlético [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/290822/atletico-madrid-tekent-beroep-aan-tegen-transferverbod/,_blank,gaat in beroep tegen] de sanctie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen