De Haan: "Beginfase derby schadevrij doorkomen"

Ger
29 januari 2016, 16:14

Foppe de Haan wil voorkomen dat sc Heerenveen zondag vroeg in de achtervolging moet op SC Cambuur. De trainer, die midweeks met zijn elftal zegevierde in de Rotterdamse Kuip, verwacht in de Friese derby een vliegende start van de ploeg van zijn collega Henk de Jong. Een snelle tegengoal mag dan ook niet vallen, zo waarschuwt De Haan.

"We moeten er meteen staan en minimaal met dezelfde felheid spelen als Cambuur. In de afgelopen twee seizoenen kregen we steeds een vroege goal tegen, vorig jaar zelfs twee binnen tien minuten. Dat mag ons niet weer gebeuren. We moeten de beginfase schadevrij doorkomen. Als we de nul houden zijn we op de goede weg, want wij scoren bijna altijd", zegt De Haan op de clubwebsite. 

Heerenveen heeft bovendien een goed gevoel overgehouden aan de zege op Feyenoord. "Het is de bevestiging dat we op de juiste weg zijn, mentaal, voetballend en fysiek. Zo van 'hé, dit kunnen we ook'. Voor de trainers is het ook mooi, normaal laten we beelden zien van wat er fout ging. Nu kunnen we laten zien wat er goed ging. We hadden de beelden voor het uitzoeken, dat versterkt het positieve gevoel."

Luciano Slagveer heeft lichte knieklachten overgehouden aan het duel met Feyenoord, maar is vermoedelijk inzetbaar. Morten Thorsby is een twijfelgeval wegens vermoeidheidsverschijnselen. Voor Jeremiah St. Juste komt de Friese derby nog te vroeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen