Spelers walgen van Vermeer-pop: "Dit gaat te ver"

7 februari 2016, 17:02   Bijgewerkt: 7 februari 2016, 20:12

Na afloop van de Klassieker gaat het niet alleen veel over de strijdlustigheid van de spelers, de 2-1 overwinning voor Ajax, het afscheid van John Heitinga en de zesde nederlaag op rij voor Feyenoord. Een veelbesproken onderwerp is een actie van een supporter van Ajax, die Kenneth Vermeer uitbeelde met een aan de reling hangende opblaaspop aan een strop. De spelers betreuren het incident ten zeerste.

{image[307912][right-half][]}Vermeer maakte in de zomer van 2014 de pikante overstap van Ajax naar Feyenoord en dat namen veel Amsterdamse fans de doelman erg kwalijk. Dit liet een enkeling dus merken met een betreurenswaardige actie tijdens de Klassieker (zie onderkant artikel voor foto). De verantwoordelijke supporter is wel meteen opgepakt en heeft bovendien een stadionverbod opgelegd gekregen. Ajax zal juridische stappen ondernemen, zo werd duidelijk.

De meeste spelers van Ajax hebben de 'ophanging' van Vermeer niet meegekregen. FCUpdate.nl vroeg het aan Jasper Cillessen, de ex-concurrent van het slachtoffer, maar die wist nog van niets. "Ik heb het niet gezien, jij bent de eerste die het mij vertelt", reageerde de doelman van Ajax, die wel een beetje schrok. "Dit gaat in mijn beleving te ver. Ik begrijp de frustratie van de Ajax-supporters richting Kenneth, maar ik vind dat je wel gewoon sportief met elkaar moet zijn."

"Ik heb natuurlijk nog niet echt de tijd gehad om er over na te kunnen denken, maar ik keur het in ieder geval af", vervolgt de keeper van Ajax en Oranje, die wel vernam dat zijn collega de hele tijd gezocht werd door het thuispubliek. De fluitconcerten en spreekkoren vond Cillesen niet te ver gaan. "Tja, kijk, wij worden natuurlijk ook altijd in De Kuip gezocht. Ik word zelf ook niet overal op positieve wijze toegezongen. Ik denk overigens dat Kenneth er vrij goed mee om kan gaan", besluit Cillessen.

{image[307892][left-half][]}Riechedly Bazoer, die goed was voor de beslissende 2-1, toonde genuanceerd zijn onbegrip voor de actie. "Ik heb het niet gezien of meegekregen en ik wil er daarom ook niet echt over oordelen. Maar als het zo is, dan is dat natuurlijk niet leuk. Hij maakte natuurlijk een gevoelige overstap, maar deze dingen zijn niet goed voor het voetbal", benadrukt Bazoer. "Er is niet over gesproken in de kleedkamer", voegt hij toe.

Aan Feyenoord-zijde reageerde Rick Karsdorp op de actie. Ook de rechtsachter van de Rotterdammers kreeg het niet mee tijdens de Klassieker. "Maar als het zo is, dan is het schandalig. Het is aan de KNVB om een oordeel te vellen", weet de back, die zag dat Vermeer zich niet van de wijs liet brengen. "Kenneth heeft wel laten zien dat hij er normaal onder bleef."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen