Van der Sar: "Hebben als directie onze excuses aangeboden"

13 februari 2016, 12:34

Edwin van der Sar schrijft in zijn column in De Telegraaf dat hij zijn excuses heeft aangeboden aan Kenneth Vermeer. Vermeer kreeg tijdens de wedstrijd tussen zijn huidige werkgever Feyenoord en zijn voormalige werkgever Ajax in verschillende vormen beledigingen naar zijn hoofd geslingerd.

"Als voltallige directie van Ajax, maar ook op persoonlijke titel, heb ik Kenneth Vermeer na de wedstrijd een bericht gestuurd. Ook namens de vele goedwillende supporters hebben we onze excuses overgebracht", zo schrijft Van der Sar in de grootste krant van Nederland.

De oud-doelman is teleurgesteld in de kleine schare fans die Vermeer onder vuur nam. "De week begon zo mooi. Dagenlang leefden we met elkaar toe naar de klassieker Ajax-Feyenoord. Het blijft een mooi affiche. Het afscheid van John Heitinga voor de aftrap was mooi en het duel in de ArenA begon fantastisch. Dan doet het me pijn als het overwinningsgevoel, dat tijdens de wedstrijd door de stand al ontstaat en waar je als speler, directie, bestuur en supporters allemaal mee bezig bent, na afloop naar de achtergrond wordt verdrongen." Ajax won met 2-1 in de ArenA van Feyenoord.

De pop aan een touw met een shirt waar 'Vermeer' op stond, sprong in negatieve zin het meest in het oog. "In mijn huidige rol bij Ajax, maar ook als oud-voetballer betreur ik het dat dingen die niet mogen gebeuren in een stadion toch plaatsvinden. Werkelijk onsmakelijke acties zijn het, die door 99 procent van de supporters wordt afgekeurd. Acties die wij als club, maar ook met elkaar onder supporters, een halt moeten toeroepen. We moeten zorgen dat we met z'n allen één richting opgaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen