VVV Venlo ziet af van lening bij gemeente

4 maart 2016, 17:41

Op advies van haar juridische en financiële adviseurs ziet VVV Venlo af van een lening bij de gemeente om te kunnen voldoen aan de eisen van de KNVB. De Jupiler League-club heeft via de achterban alsnog het benodigde bedrag bij elkaar gekregen.

"De door de gemeente Venlo aan de overeenkomst van geldlening gestelde voorwaarden zijn voor de club niet alleen onhaalbaar en onwerkbaar, maar ook conflicterend met reeds lopende afspraken op financieel vlak", meldt VVV via de officiële kanalen. "Daarnaast is een aantal voorwaarden uit de overeenkomst van geldlening afwijkend van de voorwaarden zoals die in het raadsbesluit van 27 januari jl. zijn opgenomen. Het bedrag dat geleend kan worden is bovendien significant lager dan de 250.000 euro die door de gemeenteraad waren toegezegd. De 250.000 euro die VVV Venlo zélf bijeen zou moeten brengen, als voorwaarde van de gemeente Venlo voor het verstrekken van de gemeentelijke geldlening, is in december 2015 door het bedrijfsleven toegezegd en ook verstrekt aan de club."

VVV-directeur Marco Bogers is blij met de goede relatie met de sponsoren, waardoor deze oplossing mogelijk was. "Uiteraard zijn we continue in dialoog met onze achterban, die we ook met het oog op de toekomst hard nodig hebben. Vanuit die dialoog zijn we heel blij dat er ook op korte termijn een alternatieve oplossing mogelijk bleek", reageert de beleidsmaker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen