Proflicentie Fortuna Sittard niet meer in gevaar

17 maart 2016, 13:47

Goed nieuws voor Fortuna Sittard: de club heeft woensdag te horen gekregen dat de KNVB het traject om de proflicentie eventueel in te trekken stop heeft gezet. De Jupiler League-club maakte enkele dagen geleden al bekend dat de benodigde 900.000 euro om het seizoen uit te kunnen spelen binnen is.

"We zijn er nog niet", blijft extern adviseur Paul van der Kraan realistisch op de clubwebsite. "De licentiecommissie wil nog een aantal zekerheden inbouwen in de prognoses voor de komende seizoenen. Dat betekent dat we de aannames in onze begroting voor komend seizoen heel goed moeten onderbouwen. Realisme is het sleutelwoord."

Van der Kraan weet dat er nu doorgepakt moet worden om Fortuna Sittard voor de lange termijn te behouden voor het betaald voetbal. "Op de korte termijn zullen we de juridische structuur eenvoudiger en transparanter maken conform eerdere plannen", vervolgt hij. "En we zullen in gesprek gaan met onze crediteuren. Als derde zullen we moeten reorganiseren om de kosten structureel verder omlaag te brengen. Dat wordt een pittig karwei, maar het gaat ons lukken als iedereen de schouders eronder zet. We gaan deze mooie club er weer bovenop helpen."

Wegens het te laat aanleveren van de stukken bij de licentiecommissie krijgt Fortuna Sittard wel een boete van 30.000 euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen