Faber: "Tegen ADO niet de juiste ambitie getoond"

20 maart 2016, 17:38

NEC Nijmegen speelde zondag een uiterst moeizame wedstrijd tegen ADO Den Haag. Het elftal van trainer Ernest Faber nam dan ook genoegen met een 0-0 gelijkspel. In de laatste minuut moest het echter een tegentreffer incasseren.

Bij het doelpunt ging linksback Todd Kane in de fout bij NEC. "Hij stond even te slapen, wat hij normaal niet doet", vertelt Faber tegenover de NOS. "Dan verlies je met 1-0. Gezien de kansen was een doelpuntloos gelijkspel terecht. We waren vrij matig, maar gaven verdedigend niets weg. Helaas staan we te slapen in de eindfase en kregen we de deksel op de neus."

NEC zakte voornamelijk in de eerste helft ver terug op de eigen speelhelft. Achteraf was dat niet de bedoeling van Faber. "We hadden twee snelle jongens voorop. Onze afspraak was hoger druk te zetten, maar vooral in de eerste helft zakten we te ver terug. In de tweede helft ging dat iets beter, maar toen hebben we ook niet veel gecreëerd. In detail was het net niet goed genoeg."

Desondanks is NEC nog altijd in de race voor een plek in de play-offs. "We hebben nog drie thuisduels en die moeten we in ieder geval winnen om mee te blijven doen. Dat zal niet meevallen, want uit moet je ook punten sprokkelen. Nu je dichtbij bent, wil je ervoor gaan. Wat dat betreft hebben we tegen ADO niet de juiste ambitie getoond."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen