Spurs blijft in spoor Leicester, Van Gaal wint Manchester derby

20 maart 2016, 18:54

Tottenham Hotspur blijft druk uitoefenen op koploper Leicester City. De Londenaren staan tweede in de Premier League en wonnen zondagavond eenvoudig met 3-0 van Bournemouth.

Razendsnel stond Tottenham in eigen huis op voorsprong. Niemand minder dan Harry Kane nam het doelpunt voor zijn rekening. Het was voor de Engelsman zijn twintigste doelpunt van het seizoen. Hij is daarmee de eerste speler die dat aantal dit seizoen haalt. Een kwartier later verdubbelde Kane de score in het voordeel van de thuisploeg.

Bournemouth had weinig in te brengen. Vanuit open spel creëerde het in de eerste helft geen enkele kans. Vlak na rust was het duel definitief beslist. Voormalig Ajacied Christian Eriksen zorgde met de 3-0 voor de beslissing. Daarna speelde Tottenham de wedstrijd rustig uit. De achterstand op Leicester bedraagt vijf punten.

Van Gaal

Louis van Gaal heeft met Manchester United enorm goede zaken gedaan in de strijd om plek vier, wat recht geeft op deelname aan de Champions League. Op bezoek bij rivaal en concurrent Manchester City was één doelpunt genoeg voor de zege.

Marcus Rashford verzorgde na een kwartier spelen het enige doelpunt van de wedstrijd. Daarmee is hij direct de jongste doelpuntenmaker ooit in de Manchester derby. Manchester City kreeg wel kansen op een treffer, maar trof onder meer de paal met een kopbal van Sergio Agüero.

Man City staat nog altijd op een vierde plek in Engeland. De voorsprong op zowel West Ham United als Manchester United bedraagt slechts een punt. Southampton volgt op plek zeven met vier punten minder dan City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen