Wilmots: "Ik wilde in Brussel spelen, als reactie tegen angst"

Ger
24 maart 2016, 09:03

Bondscoach Marc Wilmots van België had de oefeninterland van de Rode Duivels volgende week dinsdag tegen Portugal ondanks de terreurdreiging liever in Brussel zien doorgaan. De wedstrijd werd wegens veiligheidsoverwegingen uiteindelijk verplaatst naar Leiria.

"Ik wilde thuis in Brussel spelen, als een reactie tegen de angst", aldus Wilmots in Het Nieuwsblad. "Na de verschrikkelijke gebeurtenissen in Brussel hadden we kunnen tonen dat het leven weer doorgaat. Je kan op twee manieren op de terreur reageren: ofwel pak je je leven terug op, ofwel neem je nooit nog een trein of een vliegtuig. Wel, ik laat niemand mijn leven voor mij bepalen en ik ben zeer zeker niet de enige die er zo over denkt. Anderzijds respecteer ik natuurlijk de beslissing van de autoriteiten. Het is een belangrijke beslissing en hij die ze neemt, neemt veel verantwoordelijkheid."

Wilmots verbleef op het moment van de explosies in het Crowne Plaza, vlakbij de getroffen luchthaven van Zaventem. "Wat mijn hart brak, was het trieste beeld van de mensen die met hun bagage weer verweesd op straat stonden nadat ze net een hel op aarde hadden meegemaakt. Ik was ook geschokt. Ik ben een patriot en kan het niet hebben dat men aan mijn land raakt. Onmiddellijk heb ik ook gedacht dat de wedstrijd van dinsdag tegen Portugal de bevolking weer wat hoop en levensvreugde zou kunnen teruggeven."

"Voor de moraal zou het goed zijn om te zien dat zo'n aanslagen niet alles kapotmaken. Dat zelfs als ook het nationale team zo'n beetje van dag tot dag moet leven, het wel nog klaarstaat om het volk spektakel, overwinningen en plezier te schenken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen