Stam: "Een tweede versie van mezelf komt er niet snel meer"

29 maart 2016, 13:22

Dinsdagavond speelt Nederland de tweede oefeninterland binnen een week als Engeland op Wembley de tegenstander is. Voormalig topverdediger Jaap Stam was niet blij met wat hij zag tegen Frankrijk, maar zit vanavond gewoon weer voor de buis.

"Tegen Frankrijk zag het er mat uit, er werd in een te laag tempo gevoetbald, het was voorspelbaar en er werden niet veel kansen gecreëerd", aldus Stam tegenover Fox Sports. "Ik heb begrepen dat de bondscoach slechts één dag had om het 5-3-2 te oefenen. Dat is natuurlijk heel weinig. Maar dan nog hadden de onderlinge afspraken wel beter kunnen zijn en had het er minder onsamenhangend uit kunnen zien. Er leek geen idee te zijn van wat we wilden. Toch ga ik vanavond weer lekker kijken, want ik vind het altijd leuk om het Nederlands elftal aan het werk te zien. Ik hoop dat ze het goed doen en resultaat boeken."

Stam geeft aan een rol als assistent-bondscoach bij Oranje wel te zien zitten. "Ik zou daar zeker voor open staan, maar ik ben nog niet gepolst. Ze kunnen me altijd bellen of vragen. Meestal zoeken trainers mensen met wie ze eerder hebben samengewerkt, dus ik ga er niet van uit dat ik word benaderd." Overigens ziet Stam een rol als assistent bij een club niet zitten. "Ik heb nog geen concrete aanbiedingen voor volgend seizoen binnen. Ik ga zeker niet verder als assistent. Het is óf ergens aan de slag als hoofdtrainer, óf niets. Willem II? Zij hebben mij of mijn zaakwaarnemer nog niet gebeld. Ik wacht rustig af op wat komen gaat."

Stam heeft een nieuwe versie van zichzelf nog niet kunnen ontdekken in de nieuwe lichting verdedigers: "Een tweede versie van mezelf zal er niet zo heel snel meer komen. Waarom niet? Ik koos er bewust voor om lang in Nederland te blijven, om door te groeien. Ik wilde niet te snel naar het buitenland. Tegenwoordig worden spelers op zeer jonge leeftijd al weggehaald.  Als je vroeg vertrekt, wordt het moeilijk om je in de basis te spelen bij de topclubs. Zodoende mis je op een cruciale leeftijd, wanneer je juist veel speelminuten moet maken, de benodigde ervaring om op clubniveau of het nationale elftal te presteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen