Goed nieuws voor Oranje: blessure van zaterdag uitgevallen international lijkt mee te vallen

13 mei 2024, 18:34
Foto: © Imago

De blessure van Nathan Aké lijkt mee te vallen. De verdediger van Manchester City viel tijdens het duel tegen Fulham in de 22ste minuut uit, maar voelde zich maandag al ‘stukken beter’ volgens Pep Guardiola.

Aké startte de wedstrijd tegen Fulham (0-4), maar moest vanwege een spierprobleem het veld al vrij snel verlaten. Kyle Walker kwam voor hem in de ploeg en het team won alsnog gemakkelijk van Fulham, een belangrijk duel in de Engelse titelstrijd. Daarin strijden City en Arsenal samen nog om de eerste plek, waarbij City momenteel het voordeel heeft op basis van verliespunten.

Artikel gaat verder onder video

Guardiola vertelde op de persconferentie dat het ‘stukken beter’ ging met de Hagenees en gaat de komende dagen kijken of hij weer mee kan trainen. Voor Oranje is Aké een belangrijke kracht vanwege zijn veelzijdigheid en zeker ook na het wegvallen van Quilindschy Hartman. Aké kan als centrale verdediger en als linksback uit de voeten en heeft bij City de laatste seizoenen bewezen een betrouwbare speler te zijn.

In de laatste twee interlands, ná het wegvallen van Hartman, opteerde bondscoach Ronald Koeman steeds voor Aké als basisklant. In het met 4-0 gewonnen duel tegen Schotland stond hij in een 4-3-3 opstelling als linksback gepositioneerd, terwijl hij tegen Duitsland (2-1 verlies) de rol van meest linker centrale verdediger innam. Aké was eerder in zijn carrière vooral een centrale verdediger, maar kan komend EK een sleutelfiguur worden op meerdere posities.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Messi geeft voetballes: Argentijn geeft vijf assists en breekt meerdere MLS-records

Lionel Messi en Luis Suarez hebben laten zien nog altijd enorm belangrijk te kunnen zijn op het veld.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen