Vechtend Atlético stuurt Barcelona weer naar huis

13 april 2016, 22:47   Bijgewerkt: 13 april 2016, 22:56

Atlético Madrid is erin geslaagd om ten koste van FC Barcelona de halve finale van de Champions League te bereiken. De man van de avond was Antoine Griezmann, die beide goals op zijn naam zette. In april 2014 kreeg de machine van coach Diego Simeone het ook al voor elkaar om de Catalaanse topclub uit te schakelen.

Maar veel had zijn ploeg van de eerste ontmoeting niet geleerd. In Madrid liet Atlético weer eens zien dat het knokt voor iedere meter en lef durft te tonen tegen de titelhouder en grote favoriet, zeker voor de pauze. Het was Barcelona bij vlagen zelfs de baas. Met de snelheid voorin van Griezmann en Yannick Carrasco bleef het continu dreigend.

Het leidde dan ook verdiend tot de 1-0 voor Atlético Madrid. Estadio Vicente Calderón ontplofte op het moment dat Griezmann de bal in alle vrijheid kon binnenkoppen. De Fransman was allesbehalve de langste op het veld, maar knikte perfect binnen op timing en techniek.

Dankzij het uitdoelpunt dat Torres in Camp Nou maakte, lag de bal nu letterlijk bij Barca, dat een goal nodig had om uitschakeling te voorkomen. Het drong wel aan, met Luis Suarez die enkele kleine kansen wist te creëren en Gerard Piqué als luchtmacht, maar écht gevaarlijk was het opvallend genoeg zelden. 

Maar de laatste minuten waren nog sensationeler. Aanvoerder Gabi maakte hands binnen het strafschopgebied, maar dat werd niet zo beoordeeld door de scheidsrechter. Hij gaf een vrije trap, ondanks alle Catalaanse protesten. Lionel Messi, die al vier duels op rij niet wist te scoren, schoot de vrije trap vervolgens maar nét over.

Barça kon geen vuist meer maken en moest buigen voor het vechtende Atlético, dat veel lef toonde in de dubbele ontmoeting met de titelhouder. De Madrilenen bemachtigen dankzij de zege, net als grote broer Real, een plek in de halve finale van de Champions League.

[photo,97168,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen