Gutierrez wint discriminatie-zaak van Newcastle United

Jw
14 april 2016, 17:53

Newcastle United heeft fout gehandeld inzake Jonas Gutierrez. De club uit de Premier League heeft ten onrechte de speler richting de uitgang gestuurd, zo oordeelde een Engels tribunaal donderdag. De 32-jarige Argentijn had de Engelse club voor twee miljoen pond aangeklaagd, omdat hij moest vertrekken, nadat hij zich terug had gevochten van kanker.

Gutierrez beschuldigde voor het tribunaal voor werknemers zijn voormalig werkgever van discriminatie, oneerlijke behandeling en mishandeling. Hij kreeg gelijk in zijn argumenten over discriminatie. Newcastle United heeft de middenvelder bewust laten gaan, omdat hij door zijn ziekteverleden werd gezien als een onzekere factor. Daarnaast hield de club een regeling tegen, waardoor het contract automatisch met een jaar zou worden verlengd.

"Het is duidelijk dat de leiding naar de belangen van de club kijkt, maar ik denk dat je in zo'n situatie ook met andere aspecten rekening moet houden. Helemaal als je erover nadenkt dat ik vijf jaar voor mijn ziekte op regelmatige basis heb gespeeld voor de club", legde Gutierrez, die nu uitkomt voor het Spaanse Deportivo La Coruna, zijn onvrede een jaar geleden uit.

Ook stuurde Gutierrez een tweet de deur uit, die veel aandacht kreeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen