Gudelj: "Erin kletsen geeft net zoveel voldoening als een assist"

19 april 2016, 14:10

Nemanja Gudelj maakte afgelopen zomer de overstap van AZ naar Ajax en is dit seizoen een vaste waarde op het middenveld van de Amsterdammers. Volgens de Serviër is hij in zijn eerste jaar in Ajax-dienst een aanzienlijk betere speler geworden. "Ik heb nu veel meer overzicht en durf in het veld meer risico in mijn passing naar voren te leggen."

In het begin van het seizoen moest hij nog wel wennen aan het hogere niveau. "Je moet even aanvoelen wat binnen het team je plek is en aanpassen aan de hogere handelingssnelheid", aldus Gudelj in De Telegraaf. "De grootste aanpassing die ik heb gedaan is dat ik nu beter kijk waar de bal naartoe moet voordat ik hem krijg. Daar heb ik heel hard aan gewerkt. Bij elk positiespel en in elke partijvorm keken de trainers of ik al links en rechts had gekeken. Dat ging met stappen vooruit."

Ook verdedigend staat Gudelj zijn mannetje. "Ik ben veel bezig met de restverdediging. Ajax staat bekend om het mooie voetbal, waarbij veel spelers alleen in balbezit denken, maar ik denk ook in verdedigend opzicht. Ik hou ervan duels te winnen, erin te kletsen, passlijnen van de tegenstander te lezen. Dat geeft me net zo veel voldoening als een mooie pass of een assist. Een counter van de tegenstander breken is heerlijk. En als je dan ook nog in balbezit goede dingen doet, ben je een meerwaarde."

Dat hij zich snel wist aan te passen, lag niet alleen aan de club, maar ook aan zijn privéomgeving. "Het heeft, denk ik, in eerste instantie met mijn stabiele thuissituatie te maken. Onze familieband is sterk. Mijn vader Nebojsa was ook profvoetballer en maakt me wegwijs. Daardoor ben ik mentaal sterk als het even tegenzit. Maar ook het feit dat dit al mijn zevende eredivisieseizoen is, speelt mee." Gudelj merkt wel dat de druk hoger ligt. "Die is bij een topclub groot. Maar ik hou daar wel van. Het houdt me scherp. Bij Ajax moet je altijd winnen en is het nooit goed genoeg. Gelukkig ben ik iemand die zich volledig kan focussen op zijn spel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen