Simeone en Guardiola onder indruk van 'briljante' Saúl

28 april 2016, 08:07

Het afschudden van grootmachten in het hedendaagse topvoetbal is iets dat Atlético Madrid absoluut wel ligt. In de kwartfinales wisten Los Rojiblancos FC Barcelona uit de Champions League te stoten, in de eerste ontmoeting van de halve eindstrijd tegen Bayern München werd in het eigen Estadio Vicente Calderón met 1-0 van de Duitse topclub gewonnen. Dat doet coach Diego Simeone veel deugd.

"We hebben er veel energie in gestoken en naderden ons beste niveau, zoals we dat in de vorige ronde ook al tegen FC Barcelona deden", sprak Simeone na afloop van de zege op Bayern. "We kozen voor een duidelijke speelstijl en de eerste helft verliep bijna precies zoals we graag wilden. In de tweede helft ging het meer de kant van Bayern op."

Saúl Ñíguez maakte namens Atlético het verschil tegen Bayern, met een magnifieke actie bepaalde hij de eindstand in Madrileens voordeel. "Saúl zit momenteel in een briljante fase. We genieten van alles wat hij op het veld laat zien", glimlacht Simeone. "Hij verdient dit, omdat hij altijd bergen met werk verzet. Zijn volharding, zijn motivatie, het is geweldig. En er zit nog meer in het vat: hij heeft laten zien dat hij nog steeds stappen kan zetten", besluit de keuzeheer van Atlético Madrid.

Ook Bayern-coach Pep Guardiola was onder de indruk van Saúl. "Een speler met veel kwaliteit, absoluut", beaamde de Spanjaard. "Ik heb hem al vaak genoeg aan het werk te zien. Het is een geweldige speler. Het Spaanse voetbal heeft er weer een groot talent bij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen