Missie huisjurist niet geslaagd: einde seizoen voor Kramer

28 april 2016, 10:51   Bijgewerkt: 28 april 2016, 11:12

Feyenoord, haar huisjurist Joris van Benthem en Michiel Kramer hebben slecht nieuws te horen gekregen. De tuchtcommissie van de KNVB heeft besloten om Kramer voor drie officiële duels te schorsen, waarvan één voorwaardelijk. Omdat de spits van de Rotterdammers de volgende twee wedstrijden dus moet missen, zit zijn seizoen erop.

Kramer is bestraft voor zijn gedrag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen op 16 april. De spits kreeg het in dit duel aan de stok met verdediger Etienne Reijnen, die hij uit frustratie bij de keel greep. De tuchtcommissie heeft de schorsing op basis van bestudering van tv-beelden en de verklaringen van Kramer en Reijnen uitgesproken. Feyenoord ging zonder succes niet akkoord met het schikkingsvoorstel, maar kan nog wel tot vrijdagmiddag 16.00 uur in beroep gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie.

Van Benthem was eerder dit seizoen wél succesvol bij het vrijpleiten van Feyenoord-spelers en had er vertrouwen in dat het hem weer zou lukken. "Wat Kramer doet is een kortstondige aanraking, hij kon nimmer een blessure veroorzaken. Is het onhandig? Ja, dat is het. Irritant? Ja, waarschijnlijk ook. Moreel verwerpelijk? Ja. Onverstandig? Zeker. Maar niet 'rood waardig' en zeker niet ernstig", sprak de huisjurist tegen het AD.

Kramer moet de competitiewedstrijden tegen Willem II en NEC Nijmegen door de schorsing aan zich voorbij laten gaan. Omdat zijn schorsing wel met één duel gereduceerd is, is hij wel inzetbaar in het duel om de Johan Cruijff Schaal, waarmee het volgende seizoen begint.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen