Utrecht houdt zicht op vierde plek na zege in Arnhem

Ger
1 mei 2016, 17:37

FC Utrecht blijft in de race om plek nummer vier in de Eredivisie en bijbehorend ticket naar het voorportaal van de Europa League. In de Gelredome eindigde het duel met Vitesse in 1-3. Nacer Barazite, Ruud Boymans en Ramon Leeuwin zorgden voor de treffers namens Utrecht.

De wedstrijd tegen Utrecht moest voor een ommekeer zorgen voor Vitesse, dat een dramatische periode doormaakt onder trainer Rob Maas. Sinds de aanstelling van de hoofdcoach wonnen de Arnhemmers slechts één van hun zeven thuiswedstrijden.

Op de grasmat was van het verschil op de ranglijst weinig te merken. In de eerste helft was Vitesse de baas op het veld. De eerste kans van de wedstrijd ontstond na een misverstand achterin bij Utrecht. Dominic Solanke kwam vanuit het niets een-op-een met keeper Filip Bednarek te staan, maar de Chelsea-huurling kreeg de bal van dichtbij niet voorbij de oplettende doelman.

De kansen stapelden zich in rap tempo op voor de Arnhemmers. Na een kwartier spelen vergat Valeri Qazaishvili de score te openen, toen hij op aangeven van Guram Kashia een vrije bal naast volleerde, terwijl de thuisploeg even later ook een gevaarlijke corner niet in het Utrechtse doel wist te werken.

In de tweede helft kwam FC Utrecht een stuk fanatieker uit de startblokken, wat leidde tot goede kansen voor Sébastien Haller (acrobatische omhaal) en Ruud Boymans (misser uit een rebound). Het regende kansen aan beide kanten van het veld, totdat Nacer Barazite een lage voorzet knap in de verre hoek plaatste.

Na zijn 1-1 rook Utrecht de overwinning. Ruud Boymans kopte raak vanuit een lastige hoek. Boymans vierde zijn treffer met een uitgetrokken shirt, maar de aanvaller zal de gele kaart voor lief nemen. Niet veel later vond Ramon Leeuwin tevens het net met het hoofd, waarmee hij zijn ploeg de 1-3 eindzege schonk. Dankzij de overwinning blijft Utrecht in het spoor van AZ, dat met drie punten meer nog altijd de vierde plek bekleedt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen