Totti beslissend bij basisrentree van Strootman

Jw
2 mei 2016, 21:08

Francesco Totti heeft opnieuw zijn waarde bewezen voor AS Roma. De 39-jarige aanvaller kwam in de tweede helft van de wedstrijd tegen Genoa binnen de lijnen en zorgde voor de gelijkmaker. Vervolgens sleepten de Romeinen nog een overwinning uit het vuur: 3-2. Kevin Strootman stond voor het eerst sinds vijftien maanden weer eens in de basisformatie.

In Italië is Juventus al kampioen, maar strijden AS Roma en Napoli nog om de tweede plaats, die recht geeft op directe plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. Bij de bezoekers uit Rome mocht Strootman weer eens in de basiself beginnen, wat vooraf al was aangekondigd door trainer Luciano Spalletti. De laatste keer dat de Nederlandse middenvelder - lange tijd geleden een ware sterkhouder bij zijn club - mocht beginnen, was op 25 januari 2015.

Op fysiek vlak ging dat vlekkeloos: Strootman speelde de volledige wedstrijd. Hij zag dat zijn teamgenoot Mohamed Salah al na zes minuten de score opende in Genoa. Lang duurde het feestje niet. Panagiotis Tachtsidis maakte kort daarop alweer de gelijkmaker.

Meestal wordt Totti alleen gebruikt in de slotfase, maar Spalletti vond het dit keer nodig om het clubicoon eerder in te brengen. Hoewel AS Roma kort na de wissel nog wel op achterstand kwam via Leonardo Pavoletti, bleek die keuze zich wel uit te betalen. Totti liet zijn voeten spreken vanuit een vrije trap, waarmee hij nog maar eens zijn waarde onderstreepte. Stephan El Shaarawy, die bij AS Roma weer is opgebloeid, verzorgde uiteindelijk de winnende treffer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen