Ranieri: "Volgend seizoen vechten voor plek in linkerrijtje"

3 mei 2016, 09:27

Eind 2014 werd Claudio Ranieri nog ontslagen als bondscoach van Griekenland, na een thuisnederlaag tegen de Faeröer Eilanden. Anderhalf jaar later is alles anders nu hij met Leicester City de Engelse landstitel pakte. De Italiaanse oefenmeester is dolblij, maar beseft ook dat dit succes onmogelijk te herhalen is.

"Ik blijf bij Leicester volgend seizoen, maar dit is een jaar dat we niet kunnen evenaren. Hopelijk kunnen we volgend seizoen vechten voor een plek in de top-tien", tempert Ranieri de verwachtingen voor tegenover Rai3. Leicester zal dan ook actief zijn in de Champions League. "Ik heb altijd gedacht dat ik uiteindelijk ergens de titel zou winnen."

Ranieri liet de kans niet onbenut om te benadrukken dat hij niet is veranderd sinds zijn periode bij het nationale elftal van Griekenland. "Ik ben nog dezelfde persoon als degene die daar werd ontslagen. Misschien was iemand daar vergeten wat voor carrière ik er al op heb zitten."

Maandag zocht Ranieri zijn 96-jarige moeder op om met haar te lunchen. 's Avonds werd de titel officieel, al zag dat er na de eerste helft niet naar uit. "Tottenham Hotspur stond ruim voor bij rust, dus ik had een beetje de smoor in. Maar toen Gary Cahill voor de aansluitingstreffer zorgde, voelde ik dat er wat ging gebeuren. Ik heb enorm staan juichen toen Eden Hazard scoorde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen