Jans: "Als PSV snel risico's neemt, vind ik het goed"

6 mei 2016, 13:58

Er is een spannend weekend aangebroken voor PEC Zwolle. De bekerwinnaar van 2014 is nog volop in de race om de play-offs om Europees voetbal te bereiken, maar moet dan eigenlijk wel minimaal een puntje pakken tegen PSV. Gebeurt dat, dan kan de ploeg uit Overijssel ook nog eens een belangrijke rol spelen in de titelrace.

PEC Zwolle-coach Ron Jans is niet veel aan het rekenen. "Voor ons is het niet zo moeilijk, denk ik. Als we tegen PSV een punt halen zitten we in de play-offs", zo citeert De Stentor de geboren Zwollenaar. Dat de belangen groot zijn, is duidelijk. "Zondag zijn we niet op kanaal 8 van FOX te zien", knipoogt Jans. "Het is overal nog spannend, onderin en bovenin. Dan is het mooi dat je een van die spannende wedstrijden mag spelen."

PEC Zwolle (48 punten) dient twee ploegen van FC Groningen (47), NEC (46) en Vitesse (45) onder zich te houden. "PSV zal snel een doelpunt willen maken, maar dat willen wij ook. Als ze snel risico's nemen, vind ik het ook goed. Dan komt er ruimte voor ons", voorspelt Jans, die Stef Nijland wegens een enkelblessure moet missen tegen de titelverdediger.

Al vijf thuiswedstrijden op rij morste PEC Zwolle al geen punt meer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen