Platini houdt het na uitspraak meteen voor gezien

9 mei 2016, 11:31

Michel Platini zag zijn schorsing van zes tot vier jaar ingekort worden, maar baalt flink van dit besluit van het internationale sporttribunaal CAS. De Fransman heeft direct na de uitspraak besloten om de handdoek in de ring te gooien bij de UEFA. Dat heeft Thibaud d'Alès, de advocaat van UEFA-voorzitter Michel Platini, wereldkundig gemaakt.

Dat betekent dat de UEFA op zoek moet naar een nieuwe voorzitter. Platini zal definitief niet de Europese voetbalbond vertegenwoordigen tijdens het EK in Frankrijk van komende zomer. Op 18 mei, de dag van de Europa League-finale, gaat het UEFA-bestuur om tafel om het vraagstuk te bespreken. De naam van KNVB-voorzitter Michael van Praag zingt al een tijdje rond, wat betreft de eventuele opvolging van Platini.

Platini werd eind december 2015 door de ethische commissie van de FIFA voor acht jaar geschorst wegens een dubieuze betaling van Sepp Blatter in 2011, voor 'eerder verrichte werkzaamheden'. Zijn schorsing werd eerst teruggebracht tot zes jaar, waarop de Fransman in beroep ging. Wederom werd zijn straf met twee jaar gereduceerd, maar desalniettemin heeft Platini besloten om te vertrekken bij de FIFA.

Platini wilde in februari meestrijden om het voorzitterschap van de FIFA, maar moest zich door alle perikelen terugtrekken. Zijn rechterhand Gianni Infantino werd vervolgens naar voren geschoven. De Zwitser volgde Sepp Blatter, die ook voor acht jaar geschorst werd wegens de omstreden transactie, op als FIFA-baas.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen