Van Praag: "Tijd van spuitje in je knie is voorbij"

11 mei 2016, 08:37

Dinsdagavond benadrukte directeur Bert van Oostveen namens de KNVB dat de voetbalbond wil dat het Nederlands elftal in het najaar van 2017 van het huidige centrum naar de nieuwe campus in Zeist, die op 1 september van dit jaar wordt geopend, verhuist. Bondsvoorzitter Michael van Praag geeft nu ook tekst en uitleg over de verhuizing.

Met een ultramodern sportmedisch centrum, sporthotel, opleidingscentrum en sportveld met meetapparatuur wil de KNVB kunnen aanhaken bij de toplanden. Vanaf het najaar van 2017 gaat Oranje dus slapen, eten en trainen op de vernieuwde campus. "En vooral presteren", zegt Van Praag in gesprek met de NOS. "Er werd hier niet meer gevoetbald. Onze vertegenwoordigende elftallen zaten in hotels en bij amateurverenigingen. We hadden hier wel de velden, maar niet de outillage. Dat hebben we veranderd. Als alles klaar is, kunnen alle teams hier weer gewoon trainen. Net als vroeger."

Een ultramodern sportmedisch centrum wordt een groot voordeel van de nieuwe KNVB-campus. "Toen mijn vader (Jaap van Praag, red.) voorzitter van Ajax was, had je dokter Rolink en die gaf een spuitje in je knie en dan ging je weer. Die tijd is voorbij. We moeten echt zorgen dat ons medisch centrum up-to-date is en voldoet aan de eisen van deze tijd. Dat kan binnenkort."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen