Groenendijk vertrekt bij Excelsior: "Nieuwe uitdaging"

12 mei 2016, 11:09

Frank de Boer is niet de enige trainer die gaat vertrekken bij zijn huidige club. In navolging van de coach van Ajax trekt ook Alfons Groenendijk de deur achter zich dicht bij zijn werkgever. De 51-jarige oefenmeester leidde Excelsior dit seizoen knap naar rechtstreekse handhaving, maar zal volgend seizoen niet meer op Woudestein werkzaam zijn.

Groenendijk heeft dat een paar dagen na de bevrijdende 0-2 overwinning op SC Cambuur aan de clubleiding laten weten. "Natuurlijk zijn we allemaal enorm trots op wat we hebben bereikt met Excelsior. We wisten dat het een lastig jaar zou worden en ik denk dat we uiteindelijk hartstikke blij kunnen zijn dat we ons als Excelsior rechtstreeks hebben kunnen handhaven. Het is echter ook een zwaar seizoen geweest. Na zondag heb ik alles voor mezelf op een rij gezet en geconcludeerd dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging. Dat heb ik zo ook aan de clubleiding laten weten.", legt Groenendijk uit op de clubwebsite.

Bijzonder genoeg liep het contract van Groenendijk nog één seizoen door. Excelsior maakt kenbaar dat het de keuze van de trainer respecteert. "Wij zijn heel erg trots dat we ons voor het tweede achtereenvolgende seizoen hebben weten te handhaven in de Eredivisie. Voor Excelsior een prima prestatie. Het contract met Fons liep bovendien nog een jaar door. Toen hij echter liet weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging, hebben wij besloten dit te respecteren", aldus de Kralingse club.

Groenendijk zal deze en volgende week nog met de groep op het trainingsveld staan. Voor Excelsior zit er vervolgens niets anders op dan op zoek gaan naar een nieuwe coach. "De eerste training van het nieuwe seizoen is op zaterdag 25 juni. Ook met het oog op het samenstellen van de selectie hopen wij zo snel mogelijk een opvolger te kunnen aanstellen", zegt algemeen directeur Ferry de Haan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen