'Advocaat keert als assistent-bondscoach terug bij KNVB'

12 mei 2016, 13:12

De imposante carrière van Dick Advocaat als trainer heeft wederom een opvallende wending genomen. De 68-jarige Hagenaar wordt assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal, waar hij bondscoach Danny Blind gaat ondersteunen. Dat meldt de NOS. Dat houdt in dat de gelouterde oefenmeester vertrekt bij Feyenoord.

De technische staf van de nationale ploeg van Nederland bestaat nu nog uit Blind en zijn assistenten Marco van Basten en Ruud van Nistelrooij, maar laatstgenoemde geeft er na de vriendschappelijke interlands tegen Ierland, Polen en Oostenrijk de brui aan. Advocaat wordt dus aangesteld als zijn opvolger.

Advocaat is een zeer goede bekende van de KNVB, waar hij tussen 1984 en 1987 en vervolgens ook tussen 1990 en 1992 assistent-bondscoach was en ook twee periodes (1992-1995 en 2002-2004) als eindverantwoordelijke aan het roer stond. Na het teleurstellend verlopen EK 2004 in Portugal, waar Advocaat opzien baarde door Arjen Robben tegen Tsjechië (3-2 verlies) te wisselen voor Paul Bosvelt, werd de Hagenaar opgevolgd door Van Basten. Beide heren gaan Blind nu dus assisteren bij Oranje.

Advocaat werd tijdens het afgelopen seizoen door Feyenoord aangesteld als een ervaren adviseur voor coach Giovanni van Bronckhorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen