Zwolle en Utrecht beginnen play-offs met zuinige remise

Jw
12 mei 2016, 22:46

PEC Zwolle en FC Utrecht kenden donderdagavond een stroeve start van de play-offs om Europees voetbal. Een terughoudend Utrecht hield de thuisploeg zonder veel moeite op 0-0. Tijdens de return in Utrecht moet duidelijk worden wie van de twee naar de finale van de play-offs mag. De return van de tweestrijd staat aankomende zondag op het programma.

Utrecht liet zich op vijandige bodem gewillig terugzakken. Trainer Erik ten Hag koos ervoor om met vijf man achterin te beginnen. De winnaar van de Rinus Michels Award zag zijn ploeg ondanks het afwachtende spel tot de eerste mogelijkheden komen. Sébastien Haller kopte een corner fraai naar de hoek, maar Kevin Begois hield zijn inzet uit het doel. Bart Ramselaar werd niet  veel later met een dieptepass weggestuurd richting de vijandelijke goal, maar zijn terugspeelbal vond spits Haller net niet.

Aan de andere kant kreeg PEC een geweldige kans om de eerste helft met een voorsprong af te sluiten.  Ramon Leeuwin verdedigde laks op de achterlijn en gunde Queensy Menig de bal, op enkele meters van het Utrechtse doel. Met onder meer Lars Veldwijk vrij in het penaltygebied kreeg linksbuiten Menig de bal echter niet bij een medespeler.

Subersub Ruud Boymans viel in de tweede helft in aan Utrechtse zijde. De spits besliste bijna het duel, na een fraaie steekbal door de lucht. Boymans wipte de bal in één keer over de doelman heen, maar ook rakelings naast het doel. PEC Zwolle toonde in de eindfase initiatief om een goed resultaat boeken, maar miste de stootkracht om het Utrecht lastig te maken, waardoor het thuispubliek genoegen moest nemen met een doelpuntloos gelijkspel.