Kampioen door afgesproken 23-0; KNVB start onderzoek

15 mei 2016, 09:55

In het Gelderse amateurvoetbal heeft een competitie wel een heel bizarre ontknoping gekend. De B1 van Diosa-Niftrik vierde vorige week al lang en breed het kampioenschap, maar dankzij een 23-0 zege van Eendracht '30 op ST Avios-DBV gaat de titel alsnog naar de eerstgenoemde van deze twee clubs. De KNVB is een onderzoek gestart, omdat het uiteraard afgesproken werk was.

Door de 23-0 ging Eendracht '30 met 23-0 koploper Diosa-Niftrik op de slotdag van de competitie voorbij. En dat terwijl de uiteindelijke nummer twee vorige week al met de platte kar door het dorp was gegaan om de titel te vieren. Met een groot verschil in doelsaldo (21 goals) kon het niet meer misgaan, dachten ze bij Diosa-Niftrik.

Eendracht '30 en ST Avios-DBV hadden echter afgesproken om de competitie op deze manier te laten eindigen, naar eigen zeggen om Diosa-Niftrik terug te pakken. "We hebben het op een akkoordje gegooid. Alle clubs uit onze competitie ergeren zich aan de clubscheidsrechters van Diosa-Niftrik. Die zijn zo vreselijk partijdig", bevestigt bestuurslid Wienie Nillissen van Eendracht '30 bij Omroep Gelderland.

Het bestuur van Diosa-Niftrik stuurde meteen een mail naar de KNVB. "Ik kan niet ontkennen dat er soms onhandig wordt gefloten. Maar dat zie je op alle velden waar clubscheidsrechters actief zijn. Er was gewoon sprake van afgesproken werk. Dat mag en dat kan niet. Op deze manier ben je toch geen voorbeeld voor de jeugd?", aldus Pieter Lepoutre namens het bestuur van Diosa-Niftrik.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen