Verbluffend record voor Higuaín: "Ik ben zó trots"

15 mei 2016, 13:15

Gonzalo Higuaín mogen we dit seizoen gerust de koning van de Serie A noemen. De Argentijnse goaltjesdief wist een stokoud record uit de boeken te schieten bij Napoli. Met 36 doelpunten in één jaargang verbeterde hij het record van Gunnar Nordahl, die in het seizoen 1949/1950 35 Serie A-goals maakte in het shirt van AC Milan.

Met een wonderschone volley bepaalde Higuaín zaterdagavond zijn seizoenstotaal op 36. De Argentijn sloot het seizoen in stijl af, met een hattrick tegen Frosinone (4-0 winst). "Ik was immens gretig om het record te pakken en bedankt mijn familie, de stad, de staf, de club en het team voor hun steun", sprak Higuaín na afloop van de ruime zege. "Ik ben hier zó trots op."

Het is dubbel feest voor Higuaín en Napoli. "We kunnen ook vieren dat we terug zijn in de Champions League", zegt de spits van de nummer twee van Italië, die altijd vertrouwen in eigen kunnen heeft. "Ik wist dat ik dit record kon grijpen, maar dat ik wel rustig moest blijven. Gelukkig kon ik door de steun van het team drie keer scoren. Het is moeilijk te bevatten, hopelijk zal het snel bezinken. Wat een geweldig moment is dit", besluit de Argentijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen