'Utrecht krijgt voor komend seizoen geen Europese licentie'

21 mei 2016, 09:15   Bijgewerkt: 21 mei 2016, 11:19

Bizar nieuws op de zaterdagochtend. FC Utrecht speelt zondag tegen Heracles Almelo de return in de finale van de nacompetitie, maar mogelijk gaat die wedstrijd om Europees voetbal nergens meer over. Dit omdat FC Utrecht voor het komende seizoen geen Europese licentie krijgt van de KNVB en daardoor niet over de grens mag voetballen.

Met dat nieuws pakt De Telegraaf zaterdagochtend groot uit. Als Utrecht geen Europese licentie krijgt van de KNVB, dan kunnen de club komend jaar niet in de Europa League spelen. Dit omdat Utrecht in botsing is gekomen met de KNVB, waar het bureau licentiezaken de licentieaanvraag van de club in behandeling heeft genomen en vervolgens de licentiecommissie van advies heeft voorzien. Volgens de voetbalbond ontbrak bij de aanvraag van Utrecht een cruciaal onderdeel. Daardoor is tussen de bond en de club een pittige discussie ontstaan, waarin de licentiecommissie niet van plan is om te buigen.

Overigens stelt de KNVB dat de situatie iets anders ligt. Volgens de Nederlandse bond is het niet de KNVB, maar de UEFA die Utrecht uit Europees voetbal wil houden. 

Het heenduel tussen Heracles Almelo en Utrecht eindigde donderdag in 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen