Cambuur legt 'type-Özil' vast: "Snel terug naar Eredivisie"

21 mei 2016, 13:05

SC Cambuur ziet toekomst in Noureddine Boutzamar. De 22-jarige middenvelder heeft deze week een tweejarig contract getekend in Leeuwarden en hoopt snel een basisplaats te veroveren bij de gedegradeerde club.

Boutzamar, die afkomstig is uit de gezamenlijke jeugdopleiding van Cambuur en FC Groningen, is dolblij met zijn contract. "Het betekent veel voor mij. Ik kwam hier binnen als amateurspeler en dan wil je zo snel mogelijk de stap maken naar het eerste elftal en naar een contract. Dan heb je zelf ook een stukje zekerheid. Tijdens dit seizoen merkte ik dat ik het niveau aan kon. Ik mocht meetrainen met het eerste, en uiteindelijk zat ik er ook vast bij. De laatste wedstrijd van dit seizoen mocht ik spelen en ook dat ging goed. Het was voor mij niet verrassend, ik wist dat ik het kon. Het was voor mij een bevestiging", vertelt hij op de site van Cambuur.

Boutzamar (links op de foto) omschrijft zichzelf als een middenvelder die graag de bal aan de voet heeft. "Verder heb ik goed overzicht en een goede pass. Ik ben geen stofzuiger zoals Nigel de Jong dat bijvoorbeeld is. Mijn voorbeelden zijn Cesc Fabregas en Mesut Özil. Ik vind dat mooi om naar te kijken en zo'n type speler ben ik zelf ook", aldus de spelmaker, die weet wat hij wil. "Komend seizoen wil ik natuurlijk basisspeler worden. Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen. Als we de Jupiler League in gaan, dan wil ik met Cambuur zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie. Ik vind dat wij daar ook thuis horen. We kunnen het niveau aan en het moet zeker mogelijk zijn om voor de bovenste plekken mee te strijden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen