Ballack: "Schweinsteiger is onmisbaar voor Duitsland"

29 mei 2016, 17:31

Michael Ballack is van mening dat bondscoach Joachim Löw ten alle tijden Bastian Schweinsteiger mee moet nemen naar het EK in Frankrijk. Ook al is de Duitse middenvelder van Manchester United niet honderd procent fit.

Schweinsteiger is aan het herstellen van een knieblessure die hij in maart opliep. Desondanks werd de middenvelder opgenomen in de voorlopige selectie van Duitsland. Het is de vraag of de 31-jarige op tijd is hersteld voor het begin van het Europese toernooi. Ballack vindt dat Schweinsteiger onmisbaar is voor het nationale team.

"Zijn situatie is sinds maart niet echt veranderd. Het is nu de vraag of het zin heeft hem mee te nemen naar Frankrijk. Ik denk dat er een serieuze kans is dat hij het team kan helpen", vertelt Ballack aan Welt am Sonntag. "Hij zal niet op tijd fit zijn en het ontbreekt hem aan wedstrijdritme. Maar voor een speler zoals hem is dat niet het belangrijkste."

"Bastian is een type speler die onmisbaar is voor een trainer omdat hij het team bij de hand neemt tijdens een groot toernooi. Hij dwingt respect af bij de tegenstanders. Hij is onmisbaar voor Duitsland. Hem thuislaten kan alleen als zijn gezondheid dat niet toelaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen