Berghuis belangrijk: "Bizarre week, bizar seizoen"

2 juni 2016, 08:09

Niet Memphis Depay, maar Steven Berghuis vergezelde woensdagavond Vincent Janssen en Quincy Promes in de voorhoede van het Nederlands elftal. Ondanks het feit dat de 24-jarige vleugelaanvaller dit seizoen slechts 222 Premier League-minuten maakte bij Watford, mocht Berghuis starten in de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Polen in Gdansk.

Berghuis betaalde het vertrouwen terug. Hij speelde een prima pot en was bovendien belangrijk met een assist bij de 0-1 van Janssen. "Het is wel een beetje een bizarre week. Een bizar seizoen, eigenlijk. Het is wel leuk dat je het zo kan afsluiten", zegt de linkspoot voor de camera van Ons Oranje over de interlandbreak met het Nederlands elftal.

"De eerste helft was wel goed, we speelden wel goed voetbal", stelt Berghuis na het duel met Polen. "Er lagen nog veel meer mogelijkheden als we minder slordig waren geweest, maar dit voelt wel goed", aldus de oud-speler van FC Twente en AZ, die dus een assist leverde. "Het is altijd goed als je bepalend bent, met rendement. Dat heb ik de afgelopen jaren wel geleerd. Dan ben je natuurlijk hartstikke blij. Het geeft wel een kick."

Na 67 minuten werd Berghuis naar de kant gehaald voor Luciano Narsingh. "Dat was wel begrijpelijk. De kracht zakte een beetje weg. Ik had wel door kunnen gaan, maar de trainer koos voor frisse jongen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen