Wat gebeurde er op dag 1 van het EK?

10 juni 2016, 22:19   Bijgewerkt: 11 juni 2016, 21:11

Het Nederlands elftal is er niet bij, maar toch zijn we blij dat het Europees kampioenschap in Frankrijk dan eindelijk is begonnen. Het belooft een mooi voetbalfeest te worden, met ook een recordaantal wedstrijden voor EK-begrippen. Uiteraard zullen er ook de nodige dingen opvallen, op én naast het veld. FCUpdate.nl pikt er elke dag een aantal voor je uit, vandaag de eerste aflevering.

Stakingen ontregelen leven in Frankrijk

plein fans supporters publiek

plein fans supporters publiek

Engelse fans en lokale jongeren raken slaags

fans supporters publiek traangas

fans supporters publiek traangas

Frankrijk opent EK met traditionele dans

Als gastheer wordt van je verwacht dat je het feestje opent. De eer was dit keer aan Frankrijk, dat op dit eindtoernooi alle gekwalificeerde landen verwelkomt. In het Stade de France zaten ruim 80.000 supporters klaar voor de openingswedstrijd tussen Frankrijk en Roemenië. Zij kregen, net als alle kijkers thuis, voor de wedstrijd een dansshow voorgeschoteld. Onder muzikale begeleiding van dj David Guetta werd door 150 mensen de cancan gedanst, de traditionele dans die teruggaat naar het Parijs uit de 19e eeuw.

"Allez les Bleus", twitterde president François Hollande vervolgens bij de start van de wedstrijd.

{image[307071][right-half][]}

Van der Vaart schnabbelt bij als analyticus

Hij benadrukte nog altijd dolgraag te willen voetballen, maar op 33-jarige leeftijd denkt Rafael van der Vaart ook al aan een toekomst na het voetballeven. De Oranje-international debuteerde bij tv-zender NOS, dat de uitzendrechten heeft op het EK, als analyticus. Dat was toch even wennen, omdat het meestal oud-voetballers zijn die zulke klusjes aangaan.

De speler van Real Betis solliciteerde openlijk naar een nieuwe club door aan te geven 'gewoon heel graag te willen voetballen'. Hij mag ondanks een tweejarig contract vertrekken bij zijn Spaanse werkgever, zo gaf hij aan. Is hij volgend seizoen weer te zien in de Eredivisie? De begaafde linkspoot, die afgelopen seizoen kwakkelde met blessures, gaf eerder al aan dolgraag terug te willen naar zijn oude liefde Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen