Twente start weer: "Maken ons op voor degradatiestrijd"

22 juni 2016, 13:55

Na een ellenlange en helse soap met uiteindelijk een positieve uitkomst van de beroepszaak rond het al dan niet degraderen naar de Jupiler League kan FC Twente eindelijk vooruitkijken. De Tukkers zijn woensdag gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat zich tot vreugde van alle mensen die club een warm hart toedragen in de Eredivisie zal afspelen. De doelstelling voor de komende jaargang: lijfsbehoud.

Door alle perikelen van de afgelopen periode is het voor Twente zaak om de knop om te zetten. Ook voor technisch directeur Ted van Leeuwen, die zijn voet eindelijk op het gaspedaal kan zetten in het samenstellen van de selectie. "Ik heb acht weken niets kunnen doen", zegt hij bij de NOS over de afgelopen tijd. Door de hele situatie is Twente voorzichtig met het formuleren van een doelstelling. "Wij maken ons op voor een degradatiestrijd", stelt Van Leeuwen.

Boudewijn Pahlplatz

Boudewijn Pahlplatz

Het is een zo goed als uitgemaakte zaak dat sterkhouders als Hakim Ziyech en Felipe Gutiérrez deze zomer nog uit Enschede zullen vertrekken. Toch houdt Van Leeuwen de deur op een kiertje. "We dachten ook dat de degradatie zeker was, dus je weet het nooit. Ook niet met Ziyech", aldus de technisch directeur, die zag dat andere clubs de situatie van Twente eerst vooral wilden afwachten. "Maar het spel komt nu weer op gang", weet hij.

[photo,98703,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen